Площадни изкуства, градски сборища и субкултури

Форумът с VIII сесия, “Площадни изкуства, градски сборища и субкултури” е подкрепена от Район Средец, Столична община .

Направихме интересно събитие, това и беше целта.

Типичното за Софийски дискусионен форум/ Sofia Discussion Forum събитие – дискусия беше подкрепено и от кмета, г-н Трайчо Трайков – кмет на район „Средец“ и силния му екип съмишленици.

Нарекохме го разговор, достъпно и неподправено. Гостите и модераторът също бяха избрани, така че да допринесат за нестандартната приятна атмосфера.

Силвия Чолева Gergana Pirozova, Peter Pisarski и Georges Anguélov говориха за литературата и мястото ѝ в града, за сборищата от 80-те и за мястото на хората в собствения им град – “опитомяването” или заличаването на местата, на които хората се събират. Говорихме и за проектантската отговорност в градска среда, при която е важно да бъде оставено място за човека преди всичко, а не за “гръмките” идеи на архитекта. Публиката ни се включи живо.

Театърът на маса представи “Вернисаж” на Вацлав Хавел, с превод на Мартин Младенов, издадена от приятелите от Black Flamingo Publishing . Актьорите, на които имаме честа да се радваме за трети път в този формат и в събитие организирано от форума , Iskra Angelova, Stefan Stoyanov и Simeon Vladov накараха всички, които бяха дошли на площад Португалия да се почувстват като част от спектакъла. Градът има нужда от тази нестандартна форма на улично площадно изкуство. Много приятно и въздействащо!

Музиката на специалните ни гости Маги Петрович/ @Chello Petrovich , Михаела Мартин/ Mihaela Mártin и Иван Стилиянов, заедно с Mladen Bobev от Daa Seed оставиха толкова силно и стилно впечатление след себе си, че искрено им благодарим за приноса, отношението и дадената ръка. Разбрахме и че се ражда нова банда? Ами и това е смисълът.

Благодарим и на всички участници Жоро, Силвия, Гергана, Искра, Михаела, Маги Жоро,Симеон, Стефан, Пепи, Младен и Иван… публика и съмишленици, чиито лица видяхме на площада. Малките жестове са най-големи.

А ние признаваме, че се радваме, че насред стоте събития същия ден , с интересна идея, приятно съдържание и неголям бюджет, успяхме да допринесем за настроението в града ни и за разговора и размислите, които споделихме с всички вас.

Благодарим и на Сергей Антонов/ Sergej Antonov за фогоргафията и на Kalina Serteva за дизайна, на Irina Nedeva за това, че ни покани в Хоризонт до обед – от 10.00 до 12.00 всяка делнична сутрин, БНР , както винаги, на Иван Велков/ Ivan Velkov за вярното съмишлие и на Miroslava Petrova за същото и за чудните thonet-и и важната масичка, а и както всеки път за подкрепата заради идеята и приятелството.

Очакваме ви и следващия път!

PS 38 фланелките си намериха притежателите 🙂